Frederiksvej

sad1

Frederiksvej Kindergarten was started in 2011 as a competition won by COBE in collaboration with Preben Skaarup landscape architects, Søren Jensen engineers and Learning Spaces consultants. The kindergarten is officially inaugurated by the city mayor on February 4, 2016 to mark the completion of the project.
sad2

The kindergarten aims to create a small village setting for children that break away from the traditional, large scale institutional daycare environment. The small scale village atmosphere at Frederiksvej Kindergarten is achieved by dividing the building into 11 small houses joint together with different orientation. The various play programs in the kindergarten are centered around two winter gardens that resulted in these small, individualized spaces where children can establish their own play niches within the building.

sad3

sad4

 

sad5

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *